Farkına varmak: İlk olarak neyi; neden, nasıl ve ne zaman ertelediğimizin farkına varmak gereklidir. Bir işi bilinçli olarak mı yoksa bir bahane olarak mı ertelediğimizi bilmek çözüm için önemli bir adımdır.
Yapılacakları küçük parçalara ayırmak: Büyük ve ulaşılması zor hedefler yerine hedefi küçük ve ulaşılabilir parçalara bölmek erteleme davranışı için önleyicidir.
Gerçekçi bir zaman sınırı koymak: Her küçük parçanın tamamlanması için gerçekçi ve yeterli , strese sokmayan bir zaman sınırı koymak erteleme davranışı olasılığını azaltır.
Hayır demeyi öğrenmek: Alabileceğimizden daha afazla sorumluluk için yüksek kaygı duymak erteleme davranışı için bir tetikleyicidir. Bu nedenle alamayacağımız sorumluluklara karşı hayır demeyi öğrenmeliyiz.
İkincil kazançları belirlemek: Erteleme davranışı bize ne kazandırıyor? Erteleme bize kolaylık ya da risk almama gibi konfor alanı mı sağlıyor?
Bilgi ve Beceri edinmek: Ertelenen sorumlulukla ilgili olarak yeterli bilgi ve beceri edinmek erteleme davranışı üzerine azaltıcı bir etkiye sahiptir..
Harekete geçmek: Oturduğumuz yerden başlamak için ilham ve motivasyon gelmesi gerçekçi bir bakış açısı değildir.
Daha fazla içerik için takip etmeyi ve katkı olmak için sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın 🥰
Comments