top of page

Kariyerinizi İnşa Ederken Öğrenmeniz Gereken 20 Altın Tavsiye



Erken kariyer yılları acı verici çoğu zamanda yıldırıcıdır. Zamanın %98'inde kendini aptal , kaybolmuş, kafası karışmış ve çoğunlukla güvensiz gibi hissedersiniz. İşte bir kariyer inşa etmekle ilgili, keşke daha önce bilseydim dediğim 20 şey:


Tavsiye 1: “Strateji Adamı” değilsiniz, yani henüz değilsiniz. Büyük bir resim düşünürü olmak için önce ekibinizin saygısını, güvenini ve itibarını kazanmalısınız. Bunu yapmanın tek yolu somut değer sunmaktır. Çerçeveler oluşturmaya değil, sonuç getirmeye odaklanın.


Tavsiye 2: Taahhütlerinize sadık kalın. Bir taahhütte bulunursanız, bunu görün. Yarım yamalak problem çözmeyin, bu sadece herkes için daha fazla iş yaratır. Basitçe şunları yaparsanız ne kadar hızlı ilerleyebileceğiniz şaşırtıcıdır:

(a) Bir şey yapacağınızı söyleyin

(b) Yapın

(c) Tekrarlayın


Tavsiye 3: Skorbord da ki yerinizi alın. Düşük asılı meyveyi tanımlayın. Bu patronunuz, ekibiniz veya şirketiniz için olabilir. Apaçık ortada, herkes orada olduğunu biliyor ama her ne sebeple olursa olsun düzeltilmedi. Düzelt. Peki neden? Momentum gösterir ve bir toplanma noktası oluşturur.


Tavsiye 4: Sesinizi iyi ayarlayın Örneğin; Ekibe 90 gün içinde yenilenmiş bir marka, logo ve web siteniz olacağını söylerseniz Takıma enerji vermekle kalma daha da önemlisi, çok daha hızlı çalma performansı ortaya koyar.


Tavsiye 5: Patronunuzun neyden nefret ettiğini anlayın ve onu tabağından çıkarın Yapmayı sevdiğim bir egzersiz “Value Venn Diyagramı”

- Neyi severim?

- Neyde iyiyim?

- Şirketin neye ihtiyacı var?

Şirketin neye ihtiyacı olduğunu ve patronunuzun ne yapmaktan hoşlanmadığını belirleyin.


Tavsiye 6: Tehlikeli olmaya yetecek kadar öğrenin Şunlar hakkında biraz bilgi sahibi olun:

(a) Dünyanın nasıl çalıştığını,

(b) Endüstrinin nasıl çalıştığını ve

(c) İş nasıl çalışıyor.

Çapraz fonksiyonel bilgi küçümsenir. Masaya getirirseniz, 1. Günden itibaren herhangi bir şirkette bir varlık olacaksınız.


Tavsiye 7: Zor sorunları çözmek için “Zorluk Çerçevesini” kullanın

Her durum aşağıdakilerin bir işlevidir:

- Teşvikler

- Kişilikler

- Perspektifler

- Kısıtlamalar

- Kaynaklar

Çoğu "zor" durumda, 2+ yanlış hizalanmıştır. Hangisini bulun ve onlara odaklanın.


Tavsiye 8: Arkadaş Edin

İnsanlar sevdikleri insanlar için dövüşürler. Gerçekten bu kadar basit. Olumlu bir durumda - sizi desteklemek için ellerinden gelenin fazlasını yapacaklardır. Olumsuz bir durumda - size şüphe avantajı sağlayacaklar. Başkalarına karşı iyi davranmak, planlanmamış temettüler öder.


Tavsiye 9: Rahatsız olmanın rahatlığını yaşayın

Yeterince insandan tavsiye alırsanız, tavsiye iptal olur. Hemen hemen her konuda argümanın zıt taraflarını tutacak 2 akıllı insan bulabilirsiniz.


* İçgüdülerinizi geliştirmeye ve kendi sezgilerinize güvenmeye odaklanın.*


Tavsiye 10: Kendinizi açık fikirli olmak ve yakın fikirli olmak için eğitin

Açık görüşlü:

- Gerçek sorular sorun

- Doyumsuz meraklı

- Dikkatle dinleyin

Yakın görüşlü:

- Soru sormak yerine açıklama yapın

- Haklı olmaya odaklanın

- Daha fazla konuş


Tavsiye 11: Dağınıklığa aşık olun Çoğu insan pisliklerden nefret eder ve veba gibi onlardan kaçınır. Ama işte fırsat burada. Fırsata karşı hareket ederseniz, ilerleme için en hızlı kaldıraçlarınızın da burada olduğunu göreceksiniz.


Tavsiye 12: Her şeyi kağıda dök Bir şeyleri yazmak, düşünce sürecine açıklık getirir. Bir şey hakkında konuşmak ve gökyüzünde kaleler inşa etmek kolaydır. Damıtmak, sentezlemek, basınç testi yapmak ve sonra iletişim kurmak çok daha zordur.


Tavsiye 13: Cevap, süreç kadar önemlidir Hiç kimse “her şeyi bilen” ile çalışmaktan hoşlanmaz. Çözümden taviz vermeyin - en iyi yanıt, etkiyi artırmanın anahtarıdır. Ancak herhangi bir satın alma veya taahhüt olmadan doğru cevaba ulaşmak değersizdir.


Tavsiye 14: Aynı fikirde olmayı ve taahhütte bulunmayı öğrenin egonu ye. Kararın sonucu ne olursa olsun, katılmamanız ve taahhütte bulunmanız gerekir. Acı çeken bir kaybeden ve kötüleyen olmayın. Kendi fikrinizmiş gibi ileriye giden yolda çok çalışın.


Tavsiye 15: Gerilim noktalarını bulun

- Her takım çeyrekte ne için çalışıyor?

- Bu, ekibinizin üzerinde çalıştığı şeyle nasıl çelişiyor?

Bu 2 sorunun örtüşmesi, sürtünmenin nereden geleceğidir. Tanımla. Etrafında plan yap. Onu itin.


Tavsiye 16: Hız her zaman bir avantajdır Kendime rutin olarak sorduğum bir soru: "%50 daha hızlı hareket etmek için ne gerekir?"

- Para?

- İnsanlar?

- Fikirler?

- Hizalama?

Daha hızlı hareket etmeyebilirsiniz, ancak nasıl daha hızlı hareket edebileceğinizin farkında olmak iyidir. Hız kraldır.


Tavsiye 17: Aşırı iletişim

Güven inşa etmek zaman alır. Ekibinizle örtülü bir güven oluşana kadar, fazla iletişim kurmanız gerekir. Pek çok kariyerin iletişim yüzünden dağıldığını gördüm. İşi bitirin ve insanları baştan sona döngüde tutun.


Tavsiye 18: Takım oyuncusu olun

Artık totem direğinin dibindesiniz. Altında hiçbir görev yok. Önemli olan takımın kazanması. Teoride kulağa kolay geliyor ama pratikte oldukça zor. Yine de bu tavrı koruyabilirseniz, büyük zaman öne çıkacaksınız.


Tavsiye 19: Satış ve pazarlıkta usta olun

Her açılış bir satıştır - ortaklıklar, işe alım, vizyon, bağış toplama... Her kapanış bir pazarlıktır - işe alma, uyum, fiyat, şartlar, değer Ne kadar hızlı satış/pazarlık jedi'sı olursanız, o kadar iyi hizmet alırsınız


Tavsiye 20: "Kendi olayını" bul Meditasyon yapmak. Spor Dalları. Keşiş televizyonu. Okuma. Her ne ise. Yeniden şarj etmek için gidebileceğiniz bir sürümünüz olsun. Sizi yolda / sürdürülebilir yolculukta tutacaktır. Aksi takdirde yanacaksınız.


Ve bu kadar!



Hozzászólások


Post: Blog2_Post

Abone Ol!

*Bültene ücretsiz abone olarak yazılardan anında haberdar olabilirsiniz.

Teşekkürler.

bottom of page